Tuesday, August 7, 2007

HO LIAO HO - LAMPAS KUASA

Lu olang jangan tekelejut aaa…! Ini lampasan kuasa tatak lali undang-undang punya. Itu Ajam Supali sulah bagi pelmisen untuk wa ambik alih ini blog. Oh…lupa. Lu olang panggil itu Ajam - Azzam Bellamy. Wa panggil Ajam Supali. Itu Supali lia punyak pak lo. Ajam cakap aa lia mau bikin laman web sendili. Lia bikin sama itu kawan aa Saali Sulong. Lu olang panggil Ayii ka apa lia punya nama. Lu olang sendili tau ma. Eih…cukup cakap pasat Ajam Supali. Wa pun sulah bosan cakap itu nama. Bukan wa tatak suka sama lia…tapi aa ini blog wa punya ma. Apa pasat mau cakap-cakap Ajam Supali?

Okay lo. Ini wa mau cakap pasat wa. Nama wa Ah Kim. Itu celita Ajam Supali bikin aa tatak sama hilup wa. Nama selupa la…tapi celita tatak sama. Wa olang Melayu. Muslim. Wa cakap ini macam pasat wa…pasat wa…pasat wa punya suka la! Wa sulah kawin. Ala anak lua olang. Satu pelempuan satu laki-laki. Mini wa olang Melayu sama wa. Wa kelija sama tempat Ajam Supali. Wa jaga plomosen lipatmen. P.R.O.M.O.T.I.O.N D.E.P.A.R.T.M.E.N.T…plomosen lipatmen. Lu olang tatak tau ka apa itu kelija? Aiya…baca tinggi-tinggi tatak tau itu kelija apa ka? Wa buat iben lo. E.V.E.N.T…iben. Sulah tau…hohoho…manyak pandai lu olang. Boleh bilanja cikin cok. C.H.I.C.K.E.N C.H.O.P…cikin cok.

Wa lampas kuasa ini tempat aa pasat wa mau bikin blog. Belakang Ajam Supali mau selender. S.U.R.R.E.N.D.E.R…selender. Lia kasi ini edles sama password - betul aa wa spelling. Jali…wa tak payah bikin balu lo. Hohoho…hati wa manyak sinang. Lamai olang moleh baca wa punya blog. Lu olang kalu tatak suka moleh pigi lain tempat ma. Wa tatak kisah. Ati wa tatak kicik punya. Wa baik ati ma.

Cukup la ho. Wa tatak cakap manyak-manyak. Dali ali ini wa mau celita macam-macam. Lu olang suka lu olang moleh baca. Wa tatak hat punya. Tatak suka…lu olang moleh gohed…G.O A.H.E.A.D. Okay lo…see you all next time. Untill we meet again to come and well done. Just don't lie under the sun is coming tomorrow. Right bye!



p/s : Ajam Supali kilim salam. Ini time aa lia manyak plomosi bikin. Sana pigi sini pigi. Bizi…B.U.S.Y. Ini opis pun sikijam lia ada sikijam lia tatak. Lia suluh lu olang tunggu lia punya web…celita pasat kelija penulisan dan buku. Wa pun sama tunggu. Wa pun mau tulis novel ma…itu pasat mau study sama lia. Hoho ho liao ho!

24 comments:

NAzzXXra said...

erm..

patot ar pakchek neh lamer menyepi..

Titicaca said...

tiba2 lidah aku tergeliat lepas baca n3 nih..ceh!

13may said...

aiyakkkk!!!!

achik said...

a'ah la titi.. lidah aku pun tergeliat gak.. hahaha..

aiyo.. lu arr ahpek.. cakap butut2 tatak buleh meh?? bikin manyak susah mau baca lor.. manyak bilit2 wa punya lidah.. hahaha..

kilim salam sama itu ajam supali arr.. ;p

ad3ck said...

cheh. blog pong bley kene rampas ke haha. Lu ar, jgn rampas blog gua sudah hehe.

tintaHati said...

Waaa rampasan kuasa ka? itu ari si zul kapan, ini ari lu plak...esok ari sapa plak...

blackpurple said...

Kudeta?

Huh!

debikdebuk said...

giler ko.. aku sampai telan penadol 2 bijik sebab baca N3 ko nih...

Sastri said...

keskeskes... tergelak baca entri ni... kelakar gak Ah Kim ni... lampasan kuasa aaa... wa punya lidah sudah terkehel baca entri lu... apa2 pun, rajin2 laa updet ek... :D

nUr@dDeEn said...

lu ar kalu nak ciakap, ciakap la mandalin telus. kasi wa punyia lidah manyak belit-belit lor. satu lagi, lu kilim salam manyiak-manyiak kat itu ajam.

lu ar nanti mali lumah gua, sila membawa buah limau mandalin manyiak-manyiak ar. Telima kasih!

~ mizzAmy ~ said...

~ ya ampun, lidah dah tergeliat okeyh.. boleh plak la nak buat rampasan kuasa ekh? ~

Babe said...

kau punya slanga berlakon cina tak best la!! best lagi wong ah beng!

kirim salam azzam! bila nak banje aku sukun? bila nak banje aku kat kedai makcik milah? hehehehehe

Mr penyubiru said...

sib baik aku baca dengan bahasa yg betul.kalu tak mau tergeliat gak wa munyer lidah.

Ayaq masak said...

Belit la lidah aku apek!!!

Kim salam kat abg azzam...

Puteri Ezza said...

Woho, lu lampas kuasa ka? Wa manyak takut wo. Tapi wa manyak suka. Wa manyak suka baca lu punya entli. Lu sulah latang wa punya blog. Lu cakap lu suka itu gamelan & etnik sama macam wa. Lu manyak bagut oo. Kalau lu ala itu gamelan, lu passing-passing sama wa ha. Wa sulah penat cali itu gamelan. Sulah jumpa tapi talak boleh download wo. Wa manyak pining...

chot said...

salam kenal apek..

zul kapan said...

Hohoho!

En Aiman Hakim!

( Versi Buli Budak Baru )

Amboih2. Engkau ni, Man. Belum sampai sebulan kerja sini lu sudah rampas ini tempat ha? Lu memang kejam la. Nasib baik Azzam tu lembik…kalau dengan aku dah tentu lebam bijik mata lu. Haha! Tak apa…lepas ni gua nak lu rampas kerusi The Boss pulak tau. Muahahaha!

( Versi Pujuk Balik )

Tapi…gua suka la lu pakai bahasa Kantonis-Melayu. Kalau Hokkien-Melayu ke atau Mandarin-Melayu lemah gemalai sangat. Bagus2. Diorang kata lu punya emak memang orang Cina…betul ke? Patut la masa briefing hari tu slanga lu ada sikit Cina.

( Versi Gossip Sikit )

Betul ke lu dah arrange show kat Jakarta? Gua ikut sekali boleh? Takkan lu bawak Azzam dengan Aie je kan. Hmm…jadi ke The Boss nak sign agreement bukak anak company kat sana? Kalau betul, gua nak duduk sana la. Lu tolong rekomen tau. Ok.

Hohoho!

zizie ali said...

haiya..(dengan nada romantis)

flush said...

heiii lu apek.. apa lu bikin lumah olang.. lu pigi bikin lumah sendili la.. apa kacau olang lain punya lumah...
nanti wa suluh itu azzam tembak sama lu..

ah kim said...

Salam.

Wah! Lamai olang baca wa punya entli ho? Bagut. Hati wa manyak sinang. Lain hali moleh mali sini lagi ho.

Tapi wa pening lo apa pasat summa olang latang sini cakap lidah tigaliat? Susah mau baca ka? Ok lo…sini mali wa bagi pomiula - F.O.R.M.U.L.A…pomiula. Lu olang aa kalu mau baca apa wa tulis aa sinang ma…lu olang kasi baca laju-laju. Selupa itu keleta F1. Talak picaya ha? Lu olang tlai - T.R.Y…tlai lo! Ha…moleh? TITICACA…moleh ka? Semua olang lo…13MAY moleh? ACHIK? DEBIKDEBUK? SASTRI? NUR@DDEEN? MIZZAMY? MR PENYUBIRU? AYAQ MASAK? ZIZIE ALI? Sulah tlai ka summa olang?

Tatak pandai baca laju ho? Lu olang beli buku CEPAT BACA lo! Kita olang ala jual itu buku…satu set ma! Hohoho…plomosi satu kali.

Satu kali lagi…lu olang cakap wa lampas kuasa ho? Memang lo! Wa misti lampas kuasa ini timpat pasat aa wa tamau tengok ini timpat sulam sama sipi - S.E.P.I…sipi. Ala paham ka AD3CK? Ajam Supali kasi tinggal ini timpat sulah lama. Lia tamau apdet. Lia mau kasi bukak web lasmi. TINTAHATI…lu pun kena paham ma. Sama la lengan lu…BLACKPURPLE, PUTERI EZZA, ZUL KAPAN. Aiyak…ZUL KAPAN apa bikin sini. Bikin kelija sana la ho. Tapa la ho…wa pun suka tulis celita sini timpat. Lu olang kasi baca la ho. Manyak telima kasih.

Wa mau celita pasat Ajam Supali. Lia sikalang ala lekat Kuantan. Lua hali lia sana lulok. Ini petang balu balik Kola Lumpor. Ajam Supali punya buku aa AHKIM bulum jual lekat kidai. Pasat apa lu olang tau…itu kementelian lalam negeli bulum bagi pelmisen lo! Manyak lambat ho? Wa tatak moleh cakap manyak nanti wa kena glue. Hohoho. Tapi kesian sama lia la ho. Tapa…lu olang doa supaya olang atas kasi lulus cipat. Tamau ala double standard. Tatak bagut ho.

Wa sulah sampai salam sama Ajam Supali. Lia sulah jawab. Lia mintak soli pasat masa tatak cukup 'untuk menghiburkan' lu olang. ACHIK, BABE, NAZXXRA, AYAQ MASAK…lia kilim salam summula. Kasi ambik lo lia punya salam…ASSALAMU ALAIKUM WARAHMATULLAHI WABAROKATUH. Ala jawab la ho.

Cukup la cakap pasat Ajam Supali. Kasi tunggu lia bukak laman web lasmi lia la ho. Wa mau cakap pasat wa sikalang. Wa memang tatak pandai melakon. Butut apa BABE cakap. Kalu wa pandai melakon aa wa tatak lulok ini negala. Wa misti sulah lulok Hong Kong. Atau pun aa wa lulok Hollywood sana jali bintang pilim. Butut apa. Tapa…summa olang ala kelebihan dili sendili. Jali dili sendili la ho.

Tatak tinggal…wa mau ucap silamat latang pada CHOT. Lu pun kena ucap silamat latang pada wa pasat wa pun balu sini timpat ma. Sama la kita olang ho!

Okay la ho! Cukup lulu. Wa manyak telima kasih pada lu olang pasat kasi wa chans - C.H.A.N.C.E…chans lulok ini timpat ganti Ajam Supali. Wa tlai bikin 'yang terbaik' sipanjang wa lulok sini. Halapan wa…wa telus lulok sini la ho. Kalu ala silap wa mintak soli. Lu olang kasi tegur sama wa…kalu bagut wa ikut cakap lu olang…kalu tak bagut wa bikin donno. Tapi selalunya wa bikin donno…hohoho!

Okay la ho!

Wassalam.

ah kim said...

Aiyaa…ada satu olang lagi lo!

Nyangan malah la FLUSH. Wa lulok sini timpat pasat Ajam Supali suloh ma. Wa kesian sama lia pasat tatak masa mau kozentlet ini blog. Jali aa wa kena ganti timpat lia lo! Soli aa kalu lu tatak suka. Tapi kalu lu tatak suka pun wa…wa…wa…wa punya suka la! Hohoho! Soli aa gulau-gulau. Nyangan lisao…kalu Ajam Supali sulah bikin laman web lasmi lia nanti wa kasi tau sama la ho.

Telima kasih la ho.

kakLuna said...

aiya apek..lu ckp mau kasi ubat sama wa..wa tunduu tundu tunndu lu pun talak mai hoh..

apek next taim celita pasai lu nya tauke soh boleh ka?musti sangat cantik kan ...

ah kim said...

Aiya...ala lagi?

Lu pelempuan ho? KAK LUNA. Lu bland kaler pensil ho? Hohoho. Soli...gulau. Oo...lu mau ubat? Kasi beli sendili la ho. Hohoho! Soli...gulau satu kali.

Okay la ho. Selamat petang!

Cik Kema said...

haiya! lu mikin org susah hati la... wa ingat lu pigi mana. skalang sudah jagi mesikut meh? sekijap ada sekijap tak da.